karp na grillu z warzywami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
karp oczyszczamy z łusek, kroimy, myjemy, marynujemy w całości w przyprawie cytrynowej, cebuli, ziołach.Stawiamy na 30 minut na zimno.
bakłażany, świeża papryka, pomidory, cebula (cukinia i cokolwiek chcesz) są myte, grubo posiekane, solone, dodaj warzywa, olej roślinny i odstaw na 30 minut na zimno.
rozpalamy grill i smażymy ryby i warzywa na węglach na ruszcie.
połóż gotowe produkty na naczyniu i podawaj.
bakłażany, świeża papryka, pomidory, cebula (cukinia i cokolwiek chcesz) są myte, grubo posiekane, solone, dodaj warzywa, olej roślinny i odstaw na 30 minut na zimno.
rozpalamy grill i smażymy ryby i warzywa na węglach na ruszcie.
połóż gotowe produkty na naczyniu i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Karp pieczony - 196 kcal/100g
- Karp gotowany - 102 kcal/100g
- Karp świeży - 112 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g