karp na grillu z warzywami

delikatna i smaczna ryba na grillu. Świetny przepis na piknik! Wygoda w przygotowaniu i niezwykły smak potrawy oraz zapach wydobywający się z grilla Bez względu na to, ile karpia gotuję na grillu, zawsze podziwiam ten smak, a jeśli gotujesz również warzywa na grillu i podajesz z karpem, to przez długi czas możesz podziwiać i chwalić sztukę gotowania!
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 7 g
tłuszcze 35 % 6 g
węglowodany 24 % 4 g
99 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
karp oczyszczamy z łusek, kroimy, myjemy, marynujemy w całości w przyprawie cytrynowej, cebuli, ziołach.Stawiamy na 30 minut na zimno.
bakłażany, świeża papryka, pomidory, cebula (cukinia i cokolwiek chcesz) są myte, grubo posiekane, solone, dodaj warzywa, olej roślinny i odstaw na 30 minut na zimno.
rozpalamy grill i smażymy ryby i warzywa na węglach na ruszcie.
połóż gotowe produkty na naczyniu i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Karp pieczony - 196   kcal/100g
  • Karp gotowany - 102   kcal/100g
  • Karp świeży - 112   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy