serniki z malinami
skład / składniki
7
porcje:
gotowanie krok po kroku
wytrzyj twaróg w dowolny sposób, którego znasz, użyłem blendera.
Dodaj do niego semolinę, cukier, wanilinę, jajko i zagniataj masę twarogową.
przygotowujemy świeże maliny (sortujemy i myjemy zimną wodą).
posyp mąką powierzchnię roboczą i rozwałkuj ciasto twarogowe kiełbasą.
pokrój go w kółka i uformuj tortille.
na każdym cieście kładziemy jagodę i toczymy kulki.
z kulek robimy serniki nożem i smażymy na rozgrzanym oleju roślinnym do miękkości.
podawaj ze śmietaną lub syropami malinowymi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal / 100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g