placki z posiekanej wątróbki

ktoś smaży wątrobę, ktoś gotuje. I robimy z niego naleśniki! Danie jest przygotowywane szybko, nie wymaga specjalnej wiedzy, podczas gotowania używa się minimum naczyń! Naleśniki są bardzo soczyste i delikatne!
Infiniti1984Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 10 g
tłuszcze 37 % 10 g
węglowodany 26 % 7 g
163 kcal
IG: 50 / 50 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
pokrój wątrobę na kawałki, drobno posiekaj cebulę, wymieszaj wszystkie składniki. Rozłóż powstałą masę na patelni jako naleśniki łyżką. Smażyć, włożyć do rondla, zalać sosem, dusić przez 10 minut na małym ogniu. Gotowe! Soczyste i smaczne!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g

Podobne przepisy