placki z posiekanej wątróbki
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
pokrój wątrobę na kawałki, drobno posiekaj cebulę, wymieszaj wszystkie składniki. Rozłóż powstałą masę na patelni jako naleśniki łyżką. Smażyć, włożyć do rondla, zalać sosem, dusić przez 10 minut na małym ogniu. Gotowe! Soczyste i smaczne!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g