cebula w cieście z majonezem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
ubij jajka z kurczaka mikserem, dodaj śmietanę, majonez, sól, sodę gaszoną do jajek - wymieszaj.
dodaj mąkę-wymieszaj.
pokrój cebulę w pierścienie.
zanurz cebulę w powstałym cieście, umieść na patelni w dobrze rozgrzanej rastrze. olej.
dodaj mąkę-wymieszaj.
pokrój cebulę w pierścienie.
zanurz cebulę w powstałym cieście, umieść na patelni w dobrze rozgrzanej rastrze. olej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g