skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Uwolnij karpia od łusek, skrzeli i wnętrzności.
Krok 2:
Pokrój na porcje, sól, pieprz, dodaj suszone warzywa, które lubisz, odstaw na 10 minut, aby namoczyć smak.
Krok 3:
Obierz cebulę i marchewkę,
Krok 4:
Drobno posiekaj lub zetrzyj na grubej tarce.
Krok 5:
Na patelni usmaż kawałki karpia na oleju roślinnym.
Krok 6:
Smaż warzywa na oleju Rast . do złotego koloru.
Krok 7:
Dodaj sos Krasnodarski do warzyw i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 3 minuty.
Krok 8:
W holenderskim piekarniku rozgrzej olej Rast.i włóż do niej nasze warzywa, połóż kawałki smażonego karpia na wierzchu
Krok 9:
I ponownie połóż na nich warzywa.
Krok 10:
Zagotuj i dodaj trochę wrzącej wody, liść laurowy i zamknij pokrywkę i pozostaw do duszenia przez 20 minut.
Krok 11:
Wszystko, nasz obiad jest gotowy, możesz zadzwonić do stołu. Podawać z ziołami i warzywami, w których duszono karpia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Karp smażony - 196 kcal/100g
- Karp gotowany - 102 kcal/100g
- Karp świeży - 112 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g