Karp duszony z warzywami

przydatne, oryginalne, szybkie! Przepis dla miłośników pysznych ryb! Zapach tego dania jest tak uwodzicielski i pachnący, że nie trzeba go przedstawiać, więc chcę go szybko zjeść... Bardzo lubię ryby w każdym wykonaniu.A karp lubi to, że tłuste mięso i soczyste, a kiedy z warzywami, ogólnie okazuje się miękki słodko - kwaśny w smaku, soczysty, zdrowy i piękny. Udekoruj go-odpowiednie są warzywa,w których był duszony.Więc gotuj dla zdrowia.
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 10 g
tłuszcze 41 % 9 g
węglowodany 14 % 3 g
128 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Uwolnij karpia od łusek, skrzeli i wnętrzności.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój na porcje, sól, pieprz, dodaj suszone warzywa, które lubisz, odstaw na 10 minut, aby namoczyć smak.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę i marchewkę,

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj lub zetrzyj na grubej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na patelni usmaż kawałki karpia na oleju roślinnym.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smaż warzywa na oleju Rast . do złotego koloru.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj sos Krasnodarski do warzyw i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 3 minuty.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W holenderskim piekarniku rozgrzej olej Rast.i włóż do niej nasze warzywa, połóż kawałki smażonego karpia na wierzchu

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    I ponownie połóż na nich warzywa.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zagotuj i dodaj trochę wrzącej wody, liść laurowy i zamknij pokrywkę i pozostaw do duszenia przez 20 minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wszystko, nasz obiad jest gotowy, możesz zadzwonić do stołu. Podawać z ziołami i warzywami, w których duszono karpia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Karp smażony - 196   kcal/100g
  • Karp gotowany - 102   kcal/100g
  • Karp świeży - 112   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy