przygotowanie sosu barszczowego na zimę

proste przygotowanie pozwoli Ci szybko ugotować pyszny barszcz! Wynik Przygotowanie barszczu zwykle zajmuje dużo czasu, dlatego gorąco polecam przygotowanie sosu barszczowego na zimę, co znacznie zaoszczędzi czas.
Alexa-Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 2 g
tłuszcze 36 % 5 g
węglowodany 50 % 7 g
80 kcal
IG: 71 / 0 / 29

metoda gotowania

Czas gotowania: 7 d

dokładnie umyj i obierz wszystkie warzywa.
trzy marchewki, buraki i cebulę na grubej tarce i smażyć przez około kwadrans na małym ogniu.
pokrój paprykę na małe kawałki.
pomidory należy obrać. Aby było to łatwiejsze, najpierw zanurzamy pomidory na przemian we wrzącej wodzie, a następnie w zimnej wodzie, a skóra sama zejdzie. Wytrzyj obrane pomidory.
w pojemniku o odpowiedniej wielkości wkładamy smażoną mieszankę warzyw, dodajemy paprykę i pomidory. Dusić całą mieszaninę przez około pół godziny, a następnie dodać zioła, sól, czosnek, cukier i liść laurowy. Następnie dusić jeszcze przez około pięć minut.
gotowy kęs sosu barszczowego na zimę układamy w czystych, suchych słoikach, zamykamy pokrywkami.
SOS Barszczowy zgodnie z tym przepisem jest całkowicie gotowy po całkowitym ostygnięciu. Słoiki należy schłodzić, przykrywając je ciepłym kocem.
mając pod ręką taki kęs, zimą wystarczy ugotować bulion, wrzucić ziemniaki i gotowy dressing.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy