chude naleśniki z jabłkami i cynamonem pieczone w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
rozpuść sól, cukier w wodzie, wlej przesianą mąkę i dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek i uzyskać jednorodne ciasto.
dodaj sodę i wlej olej roślinny.
dobrze ugniataj.
podgrzej patelnię, posmaruj olejem przed pieczeniem i upiecz naleśniki.
posmaruj każdy naleśnik stopionym miodem
zetrzyj jabłka, dodaj cukier i gotuj na wolnym ogniu
po ostygnięciu dodaj cynamon.
pokrój każdy naleśnik na 4 części.
układamy nasze jabłka cynamonowe na kawałkach naleśników.
wkładamy do pojemnika(mam gliniany garnek) warstwami, pokrywając miodem
i włóż do piekarnika na 1 godzinę lub więcej
wszystkie dziewczyny jedzą z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g