warzywa w cieście

spodoba się całej rodzinie! Może być stosowany jako dodatek do ryb i mięsa!
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 2 g
tłuszcze 35 % 9 g
węglowodany 58 % 15 g
148 kcal
IG: 40 / 0 / 60

metoda gotowania

czas gotowania: 35 min
przesiej mąkę. Dodaj ras do ciepłej wody. olej, sól, pieprz, mąkę, dobrze wymieszaj, przykryj odstaw na 15-20 minut.
warzywa kroimy w paski lub na tarce do koreańskich sałatek. (możesz użyć kapusty lub pieprzu-tryb słomkowy). Drobno posiekaj warzywa, wymieszaj z warzywami.
wymieszaj warzywa razem z ciastem. Smakujemy, jeśli trzeba posolić.
i rozłóż łyżką na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym. Smażyć z obu stron na średnim ogniu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy