warzywa w cieście
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
przesiej mąkę. Dodaj ras do ciepłej wody. olej, sól, pieprz, mąkę, dobrze wymieszaj, przykryj odstaw na 15-20 minut.
warzywa kroimy w paski lub na tarce do koreańskich sałatek. (możesz użyć kapusty lub pieprzu-tryb słomkowy). Drobno posiekaj warzywa, wymieszaj z warzywami.
wymieszaj warzywa razem z ciastem. Smakujemy, jeśli trzeba posolić.
i rozłóż łyżką na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym. Smażyć z obu stron na średnim ogniu. Smacznego!
warzywa kroimy w paski lub na tarce do koreańskich sałatek. (możesz użyć kapusty lub pieprzu-tryb słomkowy). Drobno posiekaj warzywa, wymieszaj z warzywami.
wymieszaj warzywa razem z ciastem. Smakujemy, jeśli trzeba posolić.
i rozłóż łyżką na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym. Smażyć z obu stron na średnim ogniu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g