zbiory ziemniaków na zimę
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
przepis pierwszy. Ziemniaki kroi się w cienkie plasterki do 0,5 centymetra, a następnie dokładnie myje talerze w zimnej wodzie i suszy.
gotowe plastry są smażone w oleju roślinnym, a następnie układane i pozostawiane do wyschnięcia. Suche płytki są przechowywane w workach z polietylenu w zaciemnionych miejscach.
przepis drugi.
podobnie jak w pierwszym przepisie ziemniaki kroi się w plastry, a następnie suszy w piekarniku z otwartymi drzwiami w temperaturze około 40 stopni.
jest również pakowany i przechowywany.
ponadto ziemniaki można zamrażać na zimę, ale tutaj pojawia się naturalny problem z przechowywaniem. Zamrażarka nie jest gumowa. Ale alternatywnie można również użyć tej metody.
gotowe plastry są smażone w oleju roślinnym, a następnie układane i pozostawiane do wyschnięcia. Suche płytki są przechowywane w workach z polietylenu w zaciemnionych miejscach.
przepis drugi.
podobnie jak w pierwszym przepisie ziemniaki kroi się w plastry, a następnie suszy w piekarniku z otwartymi drzwiami w temperaturze około 40 stopni.
jest również pakowany i przechowywany.
ponadto ziemniaki można zamrażać na zimę, ale tutaj pojawia się naturalny problem z przechowywaniem. Zamrażarka nie jest gumowa. Ale alternatywnie można również użyć tej metody.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g