Witlinek Maminsynek
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
wypatrosz rybę, odetnij głowę i ogon.
sól, pieprz i moczyć w chłodnym miejscu przez 15 min.
następnie wytrzyj go czystą szmatką.
namocz w ubitym jajku i zwiń bułkę tartą.
w mocno rozgrzanym ghee usmaż rybę z obu stron.
wlać śmietanę, doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.
puree ziemniaczane z koperkiem są idealne do dekoracji.
sól, pieprz i moczyć w chłodnym miejscu przez 15 min.
następnie wytrzyj go czystą szmatką.
namocz w ubitym jajku i zwiń bułkę tartą.
w mocno rozgrzanym ghee usmaż rybę z obu stron.
wlać śmietanę, doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.
puree ziemniaczane z koperkiem są idealne do dekoracji.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Witlinek - 72 kcal/100g