naleśniki z czerstwego chleba

czerstwy chleb można łatwo przekształcić w oryginalne pyszne danie! Szybko, smacznie, oszczędnie. Czasami szkoda wyrzucić czerstwy chleb, a znak jest zły. Możesz go użyć do przygotowania dania takiego jak naleśniki.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 6 g
tłuszcze 26 % 10 g
węglowodany 59 % 23 g
216 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zetrzyj czerstwy chleb na drobnej tarce lub przepuść przez maszynę do mięsa.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj zsiadłe mleko

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cukier

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Jaja

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Masło stopione

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Soda. sól.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wszystko dokładnie wymieszaj

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Do jednorodności.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    I smaż placki na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju roślinnego

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po obu stronach

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Połóż na ręczniku papierowym, aby nadmiar tłuszczu zniknął.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Podawaj placki ze śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Zsiadłe mleko odtłuszczone - 38   kcal/100g
  • Zsiadłe mleko - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb"doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy