gorące danie z jarmużu

Świetne drugie danie, które urozmaici Twój domowy stół. Łatwość przygotowania Gorąca kapusta jest całkiem smaczna.
Marianne KimAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 4 g
tłuszcze 50 % 10 g
węglowodany 30 % 6 g
141 kcal
IG: 83 / 0 / 17

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

arsenał każdej gospodyni domowej ma własne przepisy na gotowanie gorącej kapusty.
próbując urozmaicić codzienne menu, powstają prawdziwe arcydzieła sztuki kulinarnej!
proponuję ugotować naleśniki z kapusty na gorąco.
to danie z pewnością zadowoli całą rodzinę.
oddziel górne wiotkie liście od głowy, Wytnij łodygę i drobno posiekaj.
następnie kapustę należy lekko umyć solą i pozostawić na chwilę, aby wypuściła sok.
z nadmiarem soku lepiej go spuścić.
wymieszaj kapustę z jajkiem, mięsem mielonym, mąką i ziołami.
powstałą mieszaninę rozprowadzamy łyżką na gorącej patelni i smażymy na oleju roślinnym po obu stronach, aż pojawi się złoty kolor.
następnie dusić placki przez około kwadrans, aby kapusta była miękka.
jeśli lubisz chrupiącą kapustę, czas duszenia można skrócić.
Oto prosty przepis na gotowanie gorącej kapusty.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy