skład / składniki
gotowanie krok po kroku
arsenał każdej gospodyni domowej ma własne przepisy na gotowanie gorącej kapusty.
próbując urozmaicić codzienne menu, powstają prawdziwe arcydzieła sztuki kulinarnej!
proponuję ugotować naleśniki z kapusty na gorąco.
to danie z pewnością zadowoli całą rodzinę.
oddziel górne wiotkie liście od głowy, Wytnij łodygę i drobno posiekaj.
następnie kapustę należy lekko umyć solą i pozostawić na chwilę, aby wypuściła sok.
z nadmiarem soku lepiej go spuścić.
wymieszaj kapustę z jajkiem, mięsem mielonym, mąką i ziołami.
powstałą mieszaninę rozprowadzamy łyżką na gorącej patelni i smażymy na oleju roślinnym po obu stronach, aż pojawi się złoty kolor.
następnie dusić placki przez około kwadrans, aby kapusta była miękka.
jeśli lubisz chrupiącą kapustę, czas duszenia można skrócić.
Oto prosty przepis na gotowanie gorącej kapusty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g