skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie.
Krok 3:
Pokrój marchewki w paski lub zetrzyj na grubej tarce.
Krok 4:
Pokrój szynkę w paski.
Krok 5:
Rozgrzej głęboką patelnię, dodaj 2-3 łyżki. l olej roślinny. Rozłóż cebulę i marchewkę na patelni i smaż przez 2-3 minuty na średnim ogniu. Dodaj szynkę i smaż przez kolejne 2-3 minuty.
Krok 6:
Pomidory kroimy na połówki, miąższ pocieramy na drobnej tarce, skóra powinna pozostać w naszych rękach, wyrzucamy ją.
Krok 7:
Na patelnię dodaj posiekane chili.
Krok 8:
I puree z pomidorem, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
Krok 9:
Drobno posiekaj kapustę.
Krok 10:
Dodaj kapustę na patelnię i smaż-gotuj na średnim ogniu, aż będzie ugotowany, jeśli sok z pomidora nie wystarczy, to podczas duszenia musisz dodać trochę wody. Do kapusty dodajemy sól i pieprz do smaku, w razie potrzeby dodajemy liść laurowy.
Krok 11:
Posyp gotową kapustę świeżymi ziołami i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g