duszona fasola z papryką

jedno z najlepszych dań z fasoli! Niesamowity smak, próbujemy!!! Łatwość przygotowania Przepis jest idealny dla Ciebie, jeśli nagle pojawią się Goście, a gotowe jedzenie nie będzie w lodówce. Fasola z papryką to bardzo satysfakcjonujące i smaczne danie, które można łatwo przygotować i szybko zjeść. Pokrój cebulę w małe kostki. Możesz również pokroić w półpierścienie, ale bardzo cienkie. Cebulę smażymy na oleju, aż będzie miękka. W pojemniku, w którym smażono cebulę, dodaj fasolę, dodaj wodę (około jednej trzeciej szklanki 0 i gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Podczas gotowania fasoli umyj i obierz paprykę z nasion. Pokrój gotową paprykę w cienkie paski. Dodaj posiekaną paprykę do fasoli i gotuj na wolnym ogniu, aż papryka będzie miękka. W przybliżeniu zajmuje to dziesięć minut. Pod koniec duszenia możesz dodać sól według własnego gustu-nie dodaję, ponieważ fasola jest zwykle i tak słona z umiarem. Również pod koniec gotowania dodaj czosnek, który kroimy na duże plasterki. Fasola z papryką to świetne danie, które można spożywać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przepis jest idealny dla Ciebie, jeśli nagle pojawią się Goście, a gotowe jedzenie nie będzie w lodówce. Fasola z papryką to bardzo satysfakcjonujące i smaczne danie, które można łatwo przygotować i szybko zjeść.
Lady A.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 11 g
tłuszcze 16 % 7 g
węglowodany 59 % 26 g
236 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Fasola, papryka, cebula, czosnek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w małe kostki. Możesz również pokroić w półpierścienie, ale bardzo cienkie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cebulę smażymy na oleju, aż będzie miękka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W pojemniku, w którym smażono cebulę, dodaj fasolę, dodaj wodę (około jednej trzeciej szklanki) i gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podczas gotowania fasoli umyj i obierz paprykę z nasion. Pokrój gotową paprykę w cienkie paski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj posiekaną paprykę do fasoli i gotuj na wolnym ogniu, aż papryka będzie miękka. W przybliżeniu zajmuje to dziesięć minut. 5 minut przed końcem dodaj posiekany czosnek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podobało mi się.

pod koniec duszenia możesz dodać sól według własnego gustu – nie dodaję, ponieważ fasola jest zwykle i tak słona z umiarem.
również pod koniec gotowania dodaj czosnek, który kroimy na duże plasterki.
fasola z papryką to świetne danie, które można spożywać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy