sos z kurczaka
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Wymieszaj sól. paprykę i czosnek i obtoczyć w przyprawach kurczaka.
odstaw , aż cebula będzie gotowa.
2. W niewielkiej ilości oleju smażyć cebulę, aż będzie przezroczysta.
3. Dodaj cukier i karmelizuj cebulą.
4. Dodaj kurczaka, sól, kurkumę, mieszaj przez kilka minut
5. Dodaj wodę, zamknij pokrywkę. zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez półtorej godziny.
6. W trakcie gotowania kilkakrotnie obróć kurczaka.
7. Możesz dodać daktyle i laskę cynamonu w kroku 5.
8. przed podaniem posyp ziołami, najlepiej kolendrą.
odstaw , aż cebula będzie gotowa.
2. W niewielkiej ilości oleju smażyć cebulę, aż będzie przezroczysta.
3. Dodaj cukier i karmelizuj cebulą.
4. Dodaj kurczaka, sól, kurkumę, mieszaj przez kilka minut
5. Dodaj wodę, zamknij pokrywkę. zmniejsz ogień do minimum i gotuj przez półtorej godziny.
6. W trakcie gotowania kilkakrotnie obróć kurczaka.
7. Możesz dodać daktyle i laskę cynamonu w kroku 5.
8. przed podaniem posyp ziołami, najlepiej kolendrą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g