Kyukyu z zieleni
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Posortuj warzywa, dokładnie spłucz i drobno posiekaj.
2. Drobno posiekaj cebulę.
3. Ubij jajka solą i pieprzem.
4. Dodaj zioła do ubitych jajek, dodaj sodę i mąkę przesianą przez sito. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby nie powstały grudki.
5. Rozgrzej patelnię z olejem, zalej ubite jajka ziołami równą warstwą. Smażyć z obu stron na małym ogniu, aż utworzy się brązowa skorupa. Kyukyu z zieleni gotowe!
można podawać z kwaśną śmietaną lub maconi (zsiadłe mleko lub tłusty kefir).
2. Drobno posiekaj cebulę.
3. Ubij jajka solą i pieprzem.
4. Dodaj zioła do ubitych jajek, dodaj sodę i mąkę przesianą przez sito. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby nie powstały grudki.
5. Rozgrzej patelnię z olejem, zalej ubite jajka ziołami równą warstwą. Smażyć z obu stron na małym ogniu, aż utworzy się brązowa skorupa. Kyukyu z zieleni gotowe!
można podawać z kwaśną śmietaną lub maconi (zsiadłe mleko lub tłusty kefir).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal / 100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g