kozinaki z Herkulesa
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
wlej olej słonecznikowy (bez zapachu) na patelnię, dodaj cukier. Dobrze wymieszaj i podgrzej (kilka minut)
dodaj płatki owsiane, dobrze wymieszaj, aby wszystkie płatki były nasycone syropem. Możesz dodać orzechy, rodzynki.
smażyć na średnim ogniu, ciągle mieszając.
gdy masa zgęstnieje i nabierze złotego koloru, zdejmij z ognia i przenieś płatki na talerz. Ostudzić.
można włożyć do przygotowanej nasmarowanej formy i mocno ubić łyżką.
ale należy to zrobić szybko, ponieważ kozinaki bardzo szybko się ochładzają.
następnie przeciąć ostudzone kozinaki z Herkulesa nożem.
dodaj płatki owsiane, dobrze wymieszaj, aby wszystkie płatki były nasycone syropem. Możesz dodać orzechy, rodzynki.
smażyć na średnim ogniu, ciągle mieszając.
gdy masa zgęstnieje i nabierze złotego koloru, zdejmij z ognia i przenieś płatki na talerz. Ostudzić.
można włożyć do przygotowanej nasmarowanej formy i mocno ubić łyżką.
ale należy to zrobić szybko, ponieważ kozinaki bardzo szybko się ochładzają.
następnie przeciąć ostudzone kozinaki z Herkulesa nożem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g