kapusta dynia marchewka cebula duszona z pomidorami na patelni

jeśli myślisz, że danie jest dla amatora-mylisz się! Spodoba się wszystkim! Ten przepis pochodzi z kuchni ukraińskiej. Proponuję pyszną duszoną kapustę we własnym soku. Duszona kapusta z dynią na pewno spodoba się twojej rodzinie!
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
29 kcal
IG: 86 / 0 / 14

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebujemy: pół widelca kapusty, dyni -200 GR, cebuli-2 szt., marchwi - 1 szt., pomidorów-wziąłem mrożone 400 gr, przyprawy do smaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przede wszystkim musisz posiekać kapustę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj dynię na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Marchew trzy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    . Wszystko to dodajemy do kapusty, dobrze mieszamy i wyciskamy – wtedy kapusta wypuści sok. Następnie musisz posypać go ziele angielskie, trochę polać octem, wymieszać. Danie powinno parzyć przez około 3 godziny.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posiekaj cebulę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Usmaż go na rozgrzanej patelni (nie zapomnij wlać masła). Posyp przyprawami i dobrze wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gdy cebula jest przezroczysta-połóż ją na przygotowanej kapuście. A następnie smaż wszystko na dość dużym ogniu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Obierz i posiekaj pomidory.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj pomidory do kapusty i wymieszaj. Teraz zmniejsz ogień, przykryj pokrywką, gotuj na wolnym ogniu do miękkości.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Na koniec możesz posolić, dodać paprykę, ale zrób wszystko do smaku. Na przykład nie możesz w ogóle dodawać papryki, jeśli nie lubisz pikantnych potraw, chociaż z nią kapusta okazuje się bardzo interesująca w smaku. Posyp ziołami.

niespodziewanie pyszna i soczysta kapusta. Jedli w pewnym momencie, nawet syn, który nie rozpoznaje dyni jako jadalnego produktu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Majeranek - 271   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Oregano - 25   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy