skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebujemy: pół widelca kapusty, dyni -200 GR, cebuli-2 szt., marchwi - 1 szt., pomidorów-wziąłem mrożone 400 gr, przyprawy do smaku.
Krok 2:
Przede wszystkim musisz posiekać kapustę.
Krok 3:
Zetrzyj dynię na grubej tarce.
Krok 4:
Marchew trzy.
Krok 5:
. Wszystko to dodajemy do kapusty, dobrze mieszamy i wyciskamy – wtedy kapusta wypuści sok. Następnie musisz posypać go ziele angielskie, trochę polać octem, wymieszać. Danie powinno parzyć przez około 3 godziny.
Krok 6:
Posiekaj cebulę
Krok 7:
Usmaż go na rozgrzanej patelni (nie zapomnij wlać masła). Posyp przyprawami i dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Gdy cebula jest przezroczysta-połóż ją na przygotowanej kapuście. A następnie smaż wszystko na dość dużym ogniu.
Krok 9:
Obierz i posiekaj pomidory.
Krok 10:
Dodaj pomidory do kapusty i wymieszaj. Teraz zmniejsz ogień, przykryj pokrywką, gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
Krok 11:
Na koniec możesz posolić, dodać paprykę, ale zrób wszystko do smaku. Na przykład nie możesz w ogóle dodawać papryki, jeśli nie lubisz pikantnych potraw, chociaż z nią kapusta okazuje się bardzo interesująca w smaku. Posyp ziołami.
niespodziewanie pyszna i soczysta kapusta. Jedli w pewnym momencie, nawet syn, który nie rozpoznaje dyni jako jadalnego produktu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Majeranek - 271 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Oregano - 25 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g