popcorn z karmelem

chrupiący, słodki karmelowy popcorn zachwyci zarówno dorosłych, jak i dzieci.
NineliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 1 % 1 g
tłuszcze 14 % 12 g
węglowodany 85 % 73 g
514 kcal
IG: 72 / 0 / 28

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min

najpierw musisz dobrze rozgrzać patelnię, a następnie wlać olej.
wlej cukier i wymieszaj. Następnie natychmiast wlej ziarna popcornu. Wszystko dobrze wymieszaj i przykryj. Kiedy ziarna zaczną eksplodować, musisz lekko potrząsnąć patelnią, aby cukier się nie przypalił i nie wymieszał.
gdy wszystko eksploduje, wyjmij z patelni i wszystko dobrze wymieszaj.
gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Popcorn - 480   kcal/100g

Podobne przepisy