Koreańska kapusta na zimę

Chcesz mile zaskoczyć gości? Ugotuj kapustę po koreańsku! Zimą, jak otworzysz taki słoik, ale ugotujesz ziemniaki-lepiej nie myśleć))) Na rynku zawsze kupowałem Koreańskie przekąski do stołu i jakoś pomyślałem, dlaczego nie zrobić tego sam, bo nic skomplikowanego, więc zrobiłem taki przepis, spróbuj, może Ci się spodoba.
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 12 g
51 kcal
IG: 58 / 0 / 42

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 21 h
widelce kapusty kroimy na 4 części i kroimy w cienkie paski
dodaj marchewki obrane i starte na koreańskie sałatki
dodaj sól, cukier, pieprz i ocet, trochę wymieszaj
następnie obierz paprykę . pokrój w półpierścienie i dodaj do masy
obierz cebulę i pokrój w półpierścienie, smaż na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta, na koniec dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, ale nie smaż
do masy całkowitej dodajemy również cebulę z czosnkiem
włóż sałatkę do przygotowanych wysterylizowanych słoików i sterylizuj przez 20-25 minut
zwijamy słoiki, owijamy kocem i po schłodzeniu wysyłamy do piwnicy
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy