Koreańska kapusta na zimę
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
widelce kapusty kroimy na 4 części i kroimy w cienkie paski
dodaj marchewki obrane i starte na koreańskie sałatki
dodaj sól, cukier, pieprz i ocet, trochę wymieszaj
następnie obierz paprykę . pokrój w półpierścienie i dodaj do masy
obierz cebulę i pokrój w półpierścienie, smaż na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta, na koniec dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, ale nie smaż
do masy całkowitej dodajemy również cebulę z czosnkiem
włóż sałatkę do przygotowanych wysterylizowanych słoików i sterylizuj przez 20-25 minut
zwijamy słoiki, owijamy kocem i po schłodzeniu wysyłamy do piwnicy
smacznego!
dodaj marchewki obrane i starte na koreańskie sałatki
dodaj sól, cukier, pieprz i ocet, trochę wymieszaj
następnie obierz paprykę . pokrój w półpierścienie i dodaj do masy
obierz cebulę i pokrój w półpierścienie, smaż na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta, na koniec dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, ale nie smaż
do masy całkowitej dodajemy również cebulę z czosnkiem
włóż sałatkę do przygotowanych wysterylizowanych słoików i sterylizuj przez 20-25 minut
zwijamy słoiki, owijamy kocem i po schłodzeniu wysyłamy do piwnicy
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g