cukinia w śmietanie
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
tak więc kolejny łatwy przepis, dla tych, którzy lubią smażoną cukinię, ale nie może))zacznijmy, weź cukinię i pokrój ją w cienkie kółka, sól pieprzową do smaku i smaż na Jasną skórkę. Proste, łatwe).
gotowanie śmietany. Bierzemy śmietanę i mieszamy 1: 1 z wodą,dodajemy czosnek (po wyciśnięciu go z wyciskarki do czosnku), sól,pieprz do smaku. Włóż całą smażoną cukinię na głęboką patelnię i napełnij śmietaną. możliwe jest, aby mieszanka kwaśnej śmietany nie zamykała całkowicie cukinii.
dusić pod zamkniętą pokrywką, 10-15 minut.
smacznego dla wszystkich :)
gotowanie śmietany. Bierzemy śmietanę i mieszamy 1: 1 z wodą,dodajemy czosnek (po wyciśnięciu go z wyciskarki do czosnku), sól,pieprz do smaku. Włóż całą smażoną cukinię na głęboką patelnię i napełnij śmietaną. możliwe jest, aby mieszanka kwaśnej śmietany nie zamykała całkowicie cukinii.
dusić pod zamkniętą pokrywką, 10-15 minut.
smacznego dla wszystkich :)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g