cukinia w śmietanie

cukinia jest inna, czarna, biała, czerwona! A u nas są w śmietanie! Dostępność składników. Pyszne i proste.
Marina PetrovnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 62 % 8 g
węglowodany 31 % 4 g
89 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
tak więc kolejny łatwy przepis, dla tych, którzy lubią smażoną cukinię, ale nie może))zacznijmy, weź cukinię i pokrój ją w cienkie kółka, sól pieprzową do smaku i smaż na Jasną skórkę. Proste, łatwe).
gotowanie śmietany. Bierzemy śmietanę i mieszamy 1: 1 z wodą,dodajemy czosnek (po wyciśnięciu go z wyciskarki do czosnku), sól,pieprz do smaku. Włóż całą smażoną cukinię na głęboką patelnię i napełnij śmietaną. możliwe jest, aby mieszanka kwaśnej śmietany nie zamykała całkowicie cukinii.
 dusić pod zamkniętą pokrywką, 10-15 minut.
smacznego dla wszystkich :)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy