Sałatka Łakomka
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Ubij jajka trzepaczką, usmaż dwa naleśniki, ostudź.
2. Podczas chłodzenia kroimy patyczki. Naleśniki kroimy w paski.
3. Makaron zalać wrzącą wodą przez 5 minut i spłukać.
4. Drobno posiekaj natkę pietruszki.
5. Makaron lekko kroimy nożyczkami, wszystko mieszamy, solimy i doprawiamy majonezem.
2. Podczas chłodzenia kroimy patyczki. Naleśniki kroimy w paski.
3. Makaron zalać wrzącą wodą przez 5 minut i spłukać.
4. Drobno posiekaj natkę pietruszki.
5. Makaron lekko kroimy nożyczkami, wszystko mieszamy, solimy i doprawiamy majonezem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Makaron ryżowy - 109 kcal/100g