fałszywe udka z kurczaka

Zabójcza przekąska na świąteczny stół! Goście chwytają ją z hukiem!
nataliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 13 g
tłuszcze 14 % 5 g
węglowodany 51 % 19 g
175 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1. Z kefiru, sody, soli i mąki zagnieść ciasto (powinno być miękkie, nie przyklejać się do rąk). 2. Rozwałkuj ciasto o grubości 1 mm i pokrój w paski o szerokości 3 cm.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    3. dobrze zagnieść mięso mielone, nawet trochę opuścić stół, aby dobrze się trzymało i nie rozpadało. 4. weź słomkę (słone słomki znane wszystkim od dzieciństwa), przyklej trochę mięsa mielonego do krawędzi słomy. 5. Następnie owinąć pasek ciasta wokół mięsa mielonego, zaczynając od środka słomy i uzyskać & quot; udko z kurczaka"

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    6. Na patelnię wlać tyle oleju, aby przykryć połowę & quot; nóżki& quot;, czyli ok.1-1, 5 cm. rozgrzać olej i usmażyć tam " nóżki" do zrumienienia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Sól jodowana - 0   kcal/100g
  • Kurczak mielony - 143   kcal/100g

Podobne przepisy