fałszywe udka z kurczaka
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1. Z kefiru, sody, soli i mąki zagnieść ciasto (powinno być miękkie, nie przyklejać się do rąk). 2. Rozwałkuj ciasto o grubości 1 mm i pokrój w paski o szerokości 3 cm.
Krok 2:
3. dobrze zagnieść mięso mielone, nawet trochę opuścić stół, aby dobrze się trzymało i nie rozpadało. 4. weź słomkę (słone słomki znane wszystkim od dzieciństwa), przyklej trochę mięsa mielonego do krawędzi słomy. 5. Następnie owinąć pasek ciasta wokół mięsa mielonego, zaczynając od środka słomy i uzyskać & quot; udko z kurczaka"
Krok 3:
6. Na patelnię wlać tyle oleju, aby przykryć połowę & quot; nóżki& quot;, czyli ok.1-1, 5 cm. rozgrzać olej i usmażyć tam " nóżki" do zrumienienia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Sól jodowana - 0 kcal/100g
- Kurczak mielony - 143 kcal/100g