kanapka z ogórkiem pomidorowym majonezem z kurczaka
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
chleb tostowy w tosterze lub na suchej patelni. Poczekaj, aż ostygnie.
wstępnie ugotowany filet z kurczaka pokrój na dość grube kawałki. Warzywa umyć, osuszyć, pomidora i ogórka pokroić w plasterki.
teraz Można złożyć bezpośrednio kanapkę. Rozłóż dolny kawałek majonezem, połóż liść sałaty, a następnie kurczaka, kilka plasterków pomidora na wierzchu, a następnie ogórek.
następny jest środkowy kawałek chleba, który należy posmarować majonezem po obu stronach. Połóż na nim pomidora, następnie kurczaka, sałatę i namaszczony majonezem górny kawałek chleba.
kanapka jest gotowa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g