skład / składniki
metoda gotowania
prosty przepis na pyszne pączki z polewą czekoladową, które zachwycą Ciebie i Twoich bliskich! Bardzo miękkie i nierealistycznie smaczne ciasto drożdżowe pokryte słodkim lukrem. Po prostu nie można oderwać się od tych pączków, zwłaszcza przy herbacie lub kawie. Radzę gotować i rozpieszczać się takim pysznym!!!
1) rozpuść masło. Wysyłamy wszystkie płynne składniki do miski: mleko, stopione masło, jajka. Mieszać .
2) dodaj cukier, szczyptę soli, suche drożdże, wanilinę i mąkę w dwóch dawkach.Wymieszaj wszystkie składniki łyżką, a następnie połóż na stole i dobrze ugniataj .
3)następnie przykryj ciasto w misce folią spożywczą i pozostaw na 1 godzinę, aby wyrosło.
4)po upływie czasu rozwałkuj ciasto o grubości do 1 cm.
5) za pomocą pierścienia do gotowania lub dowolnego okrągłego kształtu wycinamy koła. Następnie za pomocą dyszy do torby do gotowania wycinamy środek .
6) wlej olej roślinny na patelnię i trochę podgrzej.Pączki wysyłamy na patelnię i czekamy, aż zostaną z jednej strony złomowane. (Olej nie będzie mocno szpakował, ale jest w porządku. W ten sposób możesz uzyskać biały pasek na środku pączka.) Odwracamy i dalej smażymy. Z drugiej strony pączek szybciej się zarumieni.
7)gotowe pączki układamy na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi, aby pozostały tłuszcz stos. Pączki zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
8) aby przygotować lukier do pączków, bierzemy białą czekoladę i śmietanę. Posiekaj czekoladę. Wysyłamy do łaźni wodnej, mieszamy, aby czekolada całkowicie się stopiła. Możesz wysłać do kuchenki mikrofalowej.Dodaj barwnik o pożądanym kolorze i wymieszaj, glazura jest gotowa.
9) zanurz pączek do połowy w czekoladzie, udekoruj pączki czekoladą posypką cukierniczą. W ten sposób dekorujemy wszystkie pączki.Pączki czekoladowe są gotowe!!!
miłego oglądania i apetytu!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Posypka cukiernicza - 395 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g