pączki z ciasta drożdżowego z białym słodkim lukrem

Prosty przepis na pyszne pączki z polewą czekoladową. Prosty przepis na pyszne pączki z polewą czekoladową, które zachwycą Ciebie i Twoich bliskich! Bardzo miękkie i nierealistycznie smaczne ciasto drożdżowe pokryte słodkim lukrem. Po prostu nie można oderwać się od tych pączków, zwłaszcza przy herbacie lub kawie.
PrigotovsamAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 9 g
tłuszcze 17 % 11 g
węglowodany 68 % 43 g
304 kcal
IG: 5 / 0 / 95

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

prosty przepis na pyszne pączki z polewą czekoladową, które zachwycą Ciebie i Twoich bliskich! Bardzo miękkie i nierealistycznie smaczne ciasto drożdżowe pokryte słodkim lukrem. Po prostu nie można oderwać się od tych pączków, zwłaszcza przy herbacie lub kawie. Radzę gotować i rozpieszczać się takim pysznym!!!
1) rozpuść masło. Wysyłamy wszystkie płynne składniki do miski: mleko, stopione masło, jajka. Mieszać .
2) dodaj cukier, szczyptę soli, suche drożdże, wanilinę i mąkę w dwóch dawkach.Wymieszaj wszystkie składniki łyżką, a następnie połóż na stole i dobrze ugniataj .
3)następnie przykryj ciasto w misce folią spożywczą i pozostaw na 1 godzinę, aby wyrosło.
4)po upływie czasu rozwałkuj ciasto o grubości do 1 cm.
5) za pomocą pierścienia do gotowania lub dowolnego okrągłego kształtu wycinamy koła. Następnie za pomocą dyszy do torby do gotowania wycinamy środek .
6) wlej olej roślinny na patelnię i trochę podgrzej.Pączki wysyłamy na patelnię i czekamy, aż zostaną z jednej strony złomowane. (Olej nie będzie mocno szpakował, ale jest w porządku. W ten sposób możesz uzyskać biały pasek na środku pączka.) Odwracamy i dalej smażymy. Z drugiej strony pączek szybciej się zarumieni.
7)gotowe pączki układamy na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi, aby pozostały tłuszcz stos. Pączki zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
8) aby przygotować lukier do pączków, bierzemy białą czekoladę i śmietanę. Posiekaj czekoladę. Wysyłamy do łaźni wodnej, mieszamy, aby czekolada całkowicie się stopiła. Możesz wysłać do kuchenki mikrofalowej.Dodaj barwnik o pożądanym kolorze i wymieszaj, glazura jest gotowa.
9) zanurz pączek do połowy w czekoladzie, udekoruj pączki czekoladą posypką cukierniczą. W ten sposób dekorujemy wszystkie pączki.Pączki czekoladowe są gotowe!!!
miłego oglądania i apetytu!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Biała czekolada - 554   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g
  • Posypka cukiernicza - 395   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy