ciecierzyca w oleju z przyprawami

Ciesz się wyjątkowym daniem! Grzebać razem z rodziną! Bardzo smaczne i niemożliwe do oderwania. Zaraźliwe jak nasiona))) rodzaj chrupiących, kruchych orzechów))))
krakoziabelkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 14 g
tłuszcze 30 % 26 g
węglowodany 53 % 46 g
493 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 9 h 15 min

ciecierzyca moczyć przez noc w zimnej wodzie. Następnego dnia odcedź, zalej czystą wodą i gotuj na małym ogniu przez 1 godzinę. Ugotowaną ciecierzycę wyrzucić na drushlag i wysuszyć. Smażyć w dużej ilości oleju roślinnego.
pieczona ciecierzyca rozłożyć na ręczniku papierowym. Aby usunąć nadmiar tłuszczu.
dopraw przyprawami według uznania. Mogą to być zioła z solą; sól z pieprzem; sól z suchym czosnkiem lub cebulą itp

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Ciecierzyca - 364   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy