sos pomidorowy do hamburgerów ze śmietaną
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
podsmaż posiekaną cebulę na patelni.
obierz pomidory, pokrój i dodaj tam.
następnie wlej śmietanę i sól.
posyp SOS suszoną bazylią i czarnym pieprzem.
Dodaj adjika i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g