omlet białkowy na mleku z ziołami na patelni
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
przygotowanie omletu zajmie nam bardzo mało czasu. Najpierw umyj, osusz i pokrój warzywa. Dodaj szczyptę soli do białek i ubij trzepaczką lub mikserem na lekką pianę. Dodaj warzywa, zmielony czarny pieprz i mleko do białek, wszystko delikatnie i szybko wymieszaj. Smażyć na patelni rozgrzanej olejem roślinnym przez 2-3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g