stek wieprzowy z przyprawami na oleju roślinnym

ulubiony przez wielu zjadaczy soczysty stek wieprzowy!
laraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 17 g
tłuszcze 60 % 26 g
węglowodany 0 % 0 g
300 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

opłucz wieprzowinę i pokrój na płaskie, duże kawałki. Natrzyj każdą solą i pieprzem do smaku.
rozgrzej patelnię olejem roślinnym, połóż na niej wieprzowinę i smaż z obu stron na złoty kolor.
stek nie powinien wysychać, to jest najważniejsze. Sprawdź gotowość mięsa w następujący sposób: przebij go nożem, jeśli krew nie zostanie uwolniona, oznacza to, że mięso jest gotowe.
w tej formie stek wieprzowy można już podawać. Jeśli chcesz, możesz smażyć cebulę na tym samym oleju na złoty kolor i podawać z stekiem. Do dekoracji możesz wziąć dowolne warzywa lub zboża.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy