stek wieprzowy z przyprawami na oleju roślinnym
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
opłucz wieprzowinę i pokrój na płaskie, duże kawałki. Natrzyj każdą solą i pieprzem do smaku.
rozgrzej patelnię olejem roślinnym, połóż na niej wieprzowinę i smaż z obu stron na złoty kolor.
stek nie powinien wysychać, to jest najważniejsze. Sprawdź gotowość mięsa w następujący sposób: przebij go nożem, jeśli krew nie zostanie uwolniona, oznacza to, że mięso jest gotowe.
w tej formie stek wieprzowy można już podawać. Jeśli chcesz, możesz smażyć cebulę na tym samym oleju na złoty kolor i podawać z stekiem. Do dekoracji możesz wziąć dowolne warzywa lub zboża.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g