skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki. Najważniejsze są tu oczywiście grzyby. Absolutnie każdy zrobi-te, które masz na stanie: pieczarki, borowiki, kurki, boczniaki, świeże, mrożone, a nawet namoczone grzyby w puszkach. Mam mrożone świnie, które zostały mi z sezonu grzybowego (wcześniej ugotowane w słonej wodzie)
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę
Krok 3:
Smażyć na oleju roślinnym na złoty kolor
Krok 4:
Dodaj grzyby do smażonej cebuli, smaż przez 5-7 minut
Krok 5:
Podczas smażenia grzybów trzy sery
Krok 6:
Grzyby Solim
Krok 7:
Perchim
Krok 8:
Dodaj mąkę, wymieszaj
Krok 9:
Dodaj śmietanę
Krok 10:
Mieszaj i podgrzewaj przez 3-4 minuty
Krok 11:
Grzyby w śmietanie przenosimy do naczynia do pieczenia
Krok 12:
Posyp tartym serem i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 10-15 minut
Krok 13:
Nasze grzyby są gotowe
Krok 14:
Przed podaniem posiekaj natkę pietruszki lub koperek
Krok 15:
Posyp świeżymi ziołami nasze danie i ułóż na talerzach
Krok 16:
Bardzo smaczne, sycące i pożywne nawet bez mięsa!
Krok 17:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g