skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Kapustę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i wrzucamy do durszlaka. Dzielimy go na gałązki i odcinamy grubą część.
Krok 3:
Na głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny, rozłóż kwiatostany kapusty i posyp je grubo bułką tartą.
Krok 4:
Smażyć kapustę na złoty kolor.
Krok 5:
W międzyczasie przecieramy pomidory na grubej tarce. Potrzebujemy soku pomidorowego z miąższem.
Krok 6:
Na drobnej tarce zetrzyj dowolny twardy ser. Ubij jajka trzepaczką do uzyskania gładkości i wymieszaj z pomidorami i startym serem. Wlej kapustę bezpośrednio na patelnię tą mieszanką. Szczelnie zamknij pokrywkę i gotuj na małym ogniu, aż ser się stopi.
Krok 7:
Podajemy do stołu, posypując posiekanymi ziołami. Każdy, kogo kochasz. Jeśli zdecydujesz się dodać grzyby lub szynkę do naczynia, należy je usmażyć osobno, a następnie wymieszać z kapustą.
Krok 8:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g