pasztet z wątróbki z indyka

delikatny pasztet z indyka topi się na języku! Smakuje prawie jak kurczak! To znaczy z wątroby kurczaka)) wspaniała przekąska na każdą okazję!
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 14 g
tłuszcze 59 % 23 g
węglowodany 5 % 2 g
267 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

usmaż wątróbkę z indyka na oleju roślinnym. Jeśli chcesz, aby danie było mniej tłuste, po prostu je ugotuj.

podczas gdy wątroba stygnie lub gotuje, podsmaż cebulę i marchewkę, aż będą ugotowane.

następnie umieść warzywa w misce blendera i umieść tam ugotowaną wątrobę i masło, a następnie Posol i dopraw przyprawami do smaku. Zmiel całość na gładką masę.

Przenieś pasztet z wątroby indyka do odpowiedniego naczynia i wyślij na chwilę do lodówki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wątróbka z indyka - 276   kcal/100g

Podobne przepisy