pasztet z wątróbki z indyka
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
usmaż wątróbkę z indyka na oleju roślinnym. Jeśli chcesz, aby danie było mniej tłuste, po prostu je ugotuj.
podczas gdy wątroba stygnie lub gotuje, podsmaż cebulę i marchewkę, aż będą ugotowane.
następnie umieść warzywa w misce blendera i umieść tam ugotowaną wątrobę i masło, a następnie Posol i dopraw przyprawami do smaku. Zmiel całość na gładką masę.
Przenieś pasztet z wątroby indyka do odpowiedniego naczynia i wyślij na chwilę do lodówki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wątróbka z indyka - 276 kcal/100g