pieczeń sarny
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
mięso sarny kroimy na duże kawałki, odcinając wszystkie dodatkowe: Kości, żyły, filmy i tak dalej.
pokrój cebulę na półpierścienie.
w odpowiednim naczyniu, rondlu z grubym dnem (możesz kocioł), wlej olej roślinny i podgrzej go. Następnie usmaż połowę porcji cebuli na złoty kolor. Dodaj mięso sarny i smaż przez około pół godziny, mieszając. Następnie dodaj drugą część cebuli, wymieszaj.
pokrój marchewki w paski i dodaj je do mięsa, wymieszaj. Dusić jeszcze przez pół godziny (lub 20 minut), od czasu do czasu mieszając. Nie zamykaj pokrywy.
jabłka obierz i pokrój na ćwiartki, usuń rdzeń. Pokrój jabłka na cienkie talerze. I dodaj je do mięsa, mieszając.
teraz pokrój obrany czosnek również na talerze, możesz być duży. I dodaj czosnek do mięsa, wymieszaj.
pieczeń sól, pieprz, dodaj przyprawy, wymieszaj, przykryj, Ustaw na wolnym ogniu. Dusić przez 10-15 minut pod przykryciem.
pieczeń sarny jest gotowa.
smacznego dla wszystkich!
pokrój cebulę na półpierścienie.
w odpowiednim naczyniu, rondlu z grubym dnem (możesz kocioł), wlej olej roślinny i podgrzej go. Następnie usmaż połowę porcji cebuli na złoty kolor. Dodaj mięso sarny i smaż przez około pół godziny, mieszając. Następnie dodaj drugą część cebuli, wymieszaj.
pokrój marchewki w paski i dodaj je do mięsa, wymieszaj. Dusić jeszcze przez pół godziny (lub 20 minut), od czasu do czasu mieszając. Nie zamykaj pokrywy.
jabłka obierz i pokrój na ćwiartki, usuń rdzeń. Pokrój jabłka na cienkie talerze. I dodaj je do mięsa, mieszając.
teraz pokrój obrany czosnek również na talerze, możesz być duży. I dodaj czosnek do mięsa, wymieszaj.
pieczeń sól, pieprz, dodaj przyprawy, wymieszaj, przykryj, Ustaw na wolnym ogniu. Dusić przez 10-15 minut pod przykryciem.
pieczeń sarny jest gotowa.
smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Szynka sarny - 106 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g