pieczeń sarny

nie wiesz, co ugotować z sarny? Oczywiście, że to pieczeń! Mięso sarny do tego dania nie musi być dodatkowo przetwarzane ani moczone, okazuje się smaczne, pachnące, bez obcych zapachów ani niczego innego. Nauczyłem się tego przepisu na gotowanie sarny od myśliwego, za co bardzo mu dziękuję!
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 11 g
tłuszcze 24 % 5 g
węglowodany 24 % 5 g
95 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min
mięso sarny kroimy na duże kawałki, odcinając wszystkie dodatkowe: Kości, żyły, filmy i tak dalej.
pokrój cebulę na półpierścienie.
w odpowiednim naczyniu, rondlu z grubym dnem (możesz kocioł), wlej olej roślinny i podgrzej go. Następnie usmaż połowę porcji cebuli na złoty kolor. Dodaj mięso sarny i smaż przez około pół godziny, mieszając. Następnie dodaj drugą część cebuli, wymieszaj.
pokrój marchewki w paski i dodaj je do mięsa, wymieszaj. Dusić jeszcze przez pół godziny (lub 20 minut), od czasu do czasu mieszając. Nie zamykaj pokrywy.
jabłka obierz i pokrój na ćwiartki, usuń rdzeń. Pokrój jabłka na cienkie talerze. I dodaj je do mięsa, mieszając.
teraz pokrój obrany czosnek również na talerze, możesz być duży. I dodaj czosnek do mięsa, wymieszaj.
pieczeń sól, pieprz, dodaj przyprawy, wymieszaj, przykryj, Ustaw na wolnym ogniu. Dusić przez 10-15 minut pod przykryciem.
 pieczeń sarny jest gotowa.
smacznego dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Szynka sarny - 106   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy