Kanapki Z Przekąskami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
tosty z brązowego chleba na patelni lub w tosterze.
ząbek czosnku przekroić na pół i natrzeć nim jeszcze gorące kromki chleba.
połóż kawałki smalcu i pokrojonego ogórka na chlebie.
połącz wszystko razem szpikulcem lub wykałaczką.
ząbek czosnku przekroić na pół i natrzeć nim jeszcze gorące kromki chleba.
połóż kawałki smalcu i pokrojonego ogórka na chlebie.
połącz wszystko razem szpikulcem lub wykałaczką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g