gulasz z mięsa sarny
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
mięso sarny umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Drobno posiekaj cebulę. Rozgrzej olej na głębokiej patelni i smaż mięso sarny przez 5 minut na dużym ogniu.
dodaj cebulę do sarny i smaż przez pięć do siedmiu minut na średnim ogniu i od czasu do czasu mieszaj.
pieprz, sól i posyp mąką gulasz, dobrze wymieszaj i smaż przez kolejne 2-3 minuty, od czasu do czasu mieszaj. Dodaj koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszaj. Wlej dwie lub trzy szklanki bulionu mięsnego lub wody do gulaszu, wymieszaj, dodaj liść laurowy, przykryj i gotuj na małym ogniu przez 1-1, 5 godziny.
przed podaniem gulaszu z sarny na stole posyp go posiekanymi ziołami.
dodaj cebulę do sarny i smaż przez pięć do siedmiu minut na średnim ogniu i od czasu do czasu mieszaj.
pieprz, sól i posyp mąką gulasz, dobrze wymieszaj i smaż przez kolejne 2-3 minuty, od czasu do czasu mieszaj. Dodaj koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszaj. Wlej dwie lub trzy szklanki bulionu mięsnego lub wody do gulaszu, wymieszaj, dodaj liść laurowy, przykryj i gotuj na małym ogniu przez 1-1, 5 godziny.
przed podaniem gulaszu z sarny na stole posyp go posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Szynka sarny - 106 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g