gulasz z misia

pociąga za sobą egzotykę? Rozprosz się pysznym gulaszem z niedźwiedzia! Dania z niedźwiedzia smakują podobnie do potraw z wieprzowiny. Mięso niedźwiedzia jest równie smaczne, ale jest jeszcze bardziej zdrowe. Ale zapach mięsa niedźwiedzia zależy od tego, co jadł Niedźwiedź i jaki był jego wiek, płeć. Najbardziej śmierdzący w Misiu będzie tłuszcz. Z tego powodu całe mięso może zostać nasycone. Jeśli tłuszcz ma nieprzyjemny zapach, należy go odciąć. Przed gotowaniem mięso niedźwiedzia, jak każda gra, dobrze jest namoczyć w wodzie przez noc. Możesz dodać sok z jednej cytryny do wody. Cóż, teraz spróbuj gulaszu z niedźwiedzia zgodnie z tym przepisem, powinien ci się spodobać!
NiedźwiadekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 15 g
tłuszcze 9 % 2 g
węglowodany 26 % 6 g
92 kcal
IG: 83 / 0 / 17

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h
myjemy,suszymy & nbsp; i kroimy misia w kostkę. Drobno posiekaj cebulę. Rozgrzej olej na głębokiej patelni i smaż mięso przez 5 minut na dużym ogniu.
dodaj cebulę do niedźwiedzia i smaż przez 5-7 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Pieprz gulasz, sól, posyp mąką, dobrze wymieszaj i smaż przez kolejne dwie lub trzy minuty, nie zapominając o mieszaniu. Dodaj koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszaj. Wlej 2-3 szklanki bulionu mięsnego lub wody do gulaszu, wymieszaj, dodaj liść laurowy, przykryj i gotuj na wolnym ogniu na małym ogniu przez około półtorej godziny.
  podając do stołu, posyp gulasz niedźwiedzia posiekanymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Miś - 130   kcal/100g

Podobne przepisy