gulasz z niedźwiedzia
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
myjemy,suszymy & nbsp; i kroimy misia w kostkę. Drobno posiekaj cebulę. Rozgrzej olej na głębokiej patelni i smaż mięso przez 5 minut na dużym ogniu.
dodaj cebulę do niedźwiedzia i smaż przez 5-7 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Pieprz gulasz, sól, posyp mąką, dobrze wymieszaj i smaż przez kolejne dwie lub trzy minuty, nie zapominając o mieszaniu. Dodaj koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszaj. Wlej 2-3 szklanki bulionu mięsnego lub wody do gulaszu, wymieszaj, dodaj liść laurowy, przykryj i gotuj na wolnym ogniu na małym ogniu przez około półtorej godziny.
podając do stołu, posyp gulasz niedźwiedzia posiekanymi ziołami.
dodaj cebulę do niedźwiedzia i smaż przez 5-7 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Pieprz gulasz, sól, posyp mąką, dobrze wymieszaj i smaż przez kolejne dwie lub trzy minuty, nie zapominając o mieszaniu. Dodaj koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszaj. Wlej 2-3 szklanki bulionu mięsnego lub wody do gulaszu, wymieszaj, dodaj liść laurowy, przykryj i gotuj na wolnym ogniu na małym ogniu przez około półtorej godziny.
podając do stołu, posyp gulasz niedźwiedzia posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Miś - 130 kcal/100g