gulasz z mięsa nutrii

aromatyczne i satysfakcjonujące danie dla całej rodziny! Smak mięsa nutrii jest podobny do mięsa królika, tylko jeszcze delikatniejszy. Nie trzeba go moczyć przed gotowaniem, wystarczy odciąć tłuszcz, ponieważ tłuszcz nutrii się nie topi. W przyszłości proces gotowania nie różni się od gotowania tuszy królika lub zająca.
NiedźwiadekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 8 g
tłuszcze 11 % 2 g
węglowodany 47 % 9 g
106 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min
osobno na patelni usmażyć mięso nutrii pokrojone na porcje, przełożyć na patelnię. Na innej patelni usmażyć cebulę, startą marchewkę w oleju roślinnym. Dodaj pieprz i sól do marchewki, wymieszaj. Smażyć przez trzy minuty, następnie dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, smażyć przez 3 minuty. Następnie dodaj śmietanę, wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty. I rozcieńczyć tosty wodą w takiej ilości, jakiej potrzebujesz(jedna lub dwie szklanki). Wlać pieczone mięso nutrii gotującym się tostem.
ugotuj osobno pokrojone w kostkę ziemniaki i dodaj je do mięsa, wymieszaj. Jeśli jest gęsty, dodaj wodę, posmakuj, dodaj sól i dopraw, jeśli to konieczne. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut do miękkości.
pod koniec gotowania dopraw potrawę świeżymi ziołami.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Mięso nutrii - 190   kcal/100g

Podobne przepisy