gulasz z mięsa nutrii
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
osobno na patelni usmażyć mięso nutrii pokrojone na porcje, przełożyć na patelnię. Na innej patelni usmażyć cebulę, startą marchewkę w oleju roślinnym. Dodaj pieprz i sól do marchewki, wymieszaj. Smażyć przez trzy minuty, następnie dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, smażyć przez 3 minuty. Następnie dodaj śmietanę, wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty. I rozcieńczyć tosty wodą w takiej ilości, jakiej potrzebujesz(jedna lub dwie szklanki). Wlać pieczone mięso nutrii gotującym się tostem.
ugotuj osobno pokrojone w kostkę ziemniaki i dodaj je do mięsa, wymieszaj. Jeśli jest gęsty, dodaj wodę, posmakuj, dodaj sól i dopraw, jeśli to konieczne. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut do miękkości.
pod koniec gotowania dopraw potrawę świeżymi ziołami.
smacznego!
ugotuj osobno pokrojone w kostkę ziemniaki i dodaj je do mięsa, wymieszaj. Jeśli jest gęsty, dodaj wodę, posmakuj, dodaj sól i dopraw, jeśli to konieczne. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut do miękkości.
pod koniec gotowania dopraw potrawę świeżymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Mięso nutrii - 190 kcal/100g