skład / składniki
gotowanie krok po kroku
po otrzymaniu tego przepisu kulinarnego z pewnością nie nauczysz się gotować francuskiego ciasta Crepeville dokładnie tak, jak jest sprzedawane w sklepach. Ale na pewno okaże się coś bardzo podobnego. Co więcej, to jedzenie jest bardzo smaczne i należy do kategorii "szybkie gotowanie".
na początek pieczemy naleśniki. Konieczne jest, abyśmy dostali naleśniki bez dodatku drożdży, gotowane w mleku (dobrze jest użyć do tego przepisu na amerykańskie naleśniki). Otwieramy puszkę skondensowanego mleka, polewamy zmiękczonym masłem, umieszczonym w wygodnej misce do ubijania. I zaczynamy ubijać nasz krem mikserem. Masa powinna być jednorodna. Bierzemy piękne okrągłe naczynie, na którym położymy nasze niezwykłe ciasto. Pokryj każdy z piętnastu naleśników powstałym kremem i ułóż jeden na drugim. Pokrywamy również wierzch i posypujemy warstwami na wierzchu: pierwszy to prażone orzechy włoskie; drugi to Starta czekolada; trzeci to cukier puder. Orzechy nie mogą być brane za orzechy włoskie, ale na przykład orzechy laskowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal / 100g
- Naleśniki na Rast.olej - 235 kcal/100g
- Naleśniki na oliwie.olej - 200 kcal/100g