kotlety z wątróbki wieprzowej ze skrobią i ryżem

bardzo delikatne, miękkie kotlety. Nie da się oderwać! Moje dzieci po prostu uwielbiają wątrobę w każdej formie. jest sycący, smaczny i zdrowy. Ale przede wszystkim lubią z niej kotlety. Ostatnio próbowałem ich z dodatkiem ryżu od mojego przyjaciela i oczywiście pożyczyłem ten przepis. Teraz mogę się z Tobą podzielić. Podziwiaj przepis na kotlety wątrobowe ze zdjęciem.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 14 g
tłuszcze 9 % 3 g
węglowodany 50 % 17 g
144 kcal
IG: 29 / 71 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

bierzemy wątrobę wołową, oczywiście można ją również namoczyć w mleku przez około dwie godziny, w przeciwnym razie będzie gorzka. Następnie przechodzimy przez maszynę do mięsa wraz z cebulą. Powinieneś już mieć gotowy ryż, czyli ugotowany. Tutaj dodajemy go do mięsa mielonego, a także jajka, skrobi i wszelkiego rodzaju przypraw, mam na myśli sól i pieprz. Reszta w tych kotletach będzie zbędna. Możesz również włożyć łyżkę majonezu, wtedy będą bardziej soczyste. Teraz łyżką połóż na gorącej patelni i usmaż z obu stron. Robię je cienkie, aby później można je było położyć na chlebie, a oto gotowa kanapka. Nadal radziłbym trochę ugasić kotlety. Aby to zrobić, włóż do miski, dodaj bardzo mało wody i do kuchenki mikrofalowej, możesz po prostu włożyć do piekarnika na pięć minut.


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Wątróbka wieprzowa - 109   kcal/100g

Podobne przepisy