skład / składniki
gotowanie krok po kroku
bierzemy wątrobę wołową, oczywiście można ją również namoczyć w mleku przez około dwie godziny, w przeciwnym razie będzie gorzka. Następnie przechodzimy przez maszynę do mięsa wraz z cebulą. Powinieneś już mieć gotowy ryż, czyli ugotowany. Tutaj dodajemy go do mięsa mielonego, a także jajka, skrobi i wszelkiego rodzaju przypraw, mam na myśli sól i pieprz. Reszta w tych kotletach będzie zbędna. Możesz również włożyć łyżkę majonezu, wtedy będą bardziej soczyste. Teraz łyżką połóż na gorącej patelni i usmaż z obu stron. Robię je cienkie, aby później można je było położyć na chlebie, a oto gotowa kanapka. Nadal radziłbym trochę ugasić kotlety. Aby to zrobić, włóż do miski, dodaj bardzo mało wody i do kuchenki mikrofalowej, możesz po prostu włożyć do piekarnika na pięć minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Wątróbka wieprzowa - 109 kcal/100g