gulasz wołowy z sosem

to danie musi znaleźć się w Twoim menu! Okazuje się obfity i bardzo smaczny!
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 61 % 14 g
tłuszcze 30 % 7 g
węglowodany 9 % 2 g
133 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min
umyj wołowinę (miąższ) w zimnej wodzie, oczyść ją, usuwając nadmiar: żyły, filmy, Tłuszcz. I pokroić na porcje.
pokrój cebulę na pół pierścienia, zetrzyj marchewki. Smaż cebulę w oleju roślinnym, aż będzie prawie przezroczysta. Dodaj marchewki, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodaj wołowinę do smażenia, sól, pieprz, wymieszaj, smaż przez 5 minut na dużym ogniu.
dodaj wodę, wymieszaj. Zamknij pokrywkę, zmniejsz ogień do niskiego, gotuj na wolnym ogniu pod pokrywką & nbsp;1 godzina 20 minut.
wszystko, nasz gulasz wołowy z sosem jest gotowy, proszę o stół!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g

Podobne przepisy