gulasz wołowy z sosem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
umyj wołowinę (miąższ) w zimnej wodzie, oczyść ją, usuwając nadmiar: żyły, filmy, Tłuszcz. I pokroić na porcje.
pokrój cebulę na pół pierścienia, zetrzyj marchewki. Smaż cebulę w oleju roślinnym, aż będzie prawie przezroczysta. Dodaj marchewki, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodaj wołowinę do smażenia, sól, pieprz, wymieszaj, smaż przez 5 minut na dużym ogniu.
dodaj wodę, wymieszaj. Zamknij pokrywkę, zmniejsz ogień do niskiego, gotuj na wolnym ogniu pod pokrywką & nbsp;1 godzina 20 minut.
wszystko, nasz gulasz wołowy z sosem jest gotowy, proszę o stół!
pokrój cebulę na pół pierścienia, zetrzyj marchewki. Smaż cebulę w oleju roślinnym, aż będzie prawie przezroczysta. Dodaj marchewki, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodaj wołowinę do smażenia, sól, pieprz, wymieszaj, smaż przez 5 minut na dużym ogniu.
dodaj wodę, wymieszaj. Zamknij pokrywkę, zmniejsz ogień do niskiego, gotuj na wolnym ogniu pod pokrywką & nbsp;1 godzina 20 minut.
wszystko, nasz gulasz wołowy z sosem jest gotowy, proszę o stół!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g