Chińskie mięso w sosie słodko-kwaśnym, smażone w cieście

oryginalny przepis zdecydowanie powinien znaleźć się w książce kucharskiej. Chcę przedstawić Ci przepis kulinarny, chińską wołowinę i chińską wieprzowinę, która z pewnością stanie się ulubioną w twojej rodzinie. Chińskie mięso okazuje się zaskakująco miękkie i delikatne, w przeciwieństwie do dań mięsnych, które zwykle gotujemy. Ogólnie rzecz biorąc, Chińskie jedzenie zawsze było znane ze swoich właściwości smakowych.
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 59 % 41 g
węglowodany 31 % 22 g
439 kcal
IG: 45 / 0 / 55

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty źródłowe

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Kroimy mięso

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj przyprawy

  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Shuffle

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowanie ciasta

  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zanurz mięso w cieście

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podgrzej olej roślinny

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smażone w głębokim tłuszczu

cały sekret tego dania polega na tym, że mięso należy najpierw marynować w specjalnej marynacie. Pokrój mięso w cienkie paski i posyp koreańskimi przyprawami, dodaj trochę soli i dodaj cukier. Następnie dodaj sos sojowy i łyżkę oleju roślinnego. Wymieszaj i włóż do lodówki. Wskazane jest marynowanie mięsa przez co najmniej jeden dzień, wtedy gwarantuje się, że stanie się delikatne i miękkie. Należy zauważyć, że cukier należy umieścić, jak mówią "dla amatora", ponieważ nie wszyscy lubią słodki smak w daniach mięsnych.
teraz, gdy mięso jest marynowane, przejdźmy bezpośrednio do przygotowania potrawy.
najpierw przygotuj ciasto. W misce wymieszaj jajka, mąkę i dodaj trochę wody. Wymieszaj i ubij tę masę. Następnie włóż mięso do ciasta i dobrze wymieszaj.
rozgrzej olej roślinny na patelni i teraz pozostaje tylko usmażyć paski mięsa na rumieniec. Mięso musi być czasami obracane, aby było smażone ze wszystkich stron. W rzeczywistości jest smażony bardzo szybko. Mięso po chińsku jest gotowe.
Prażone paski mięsa można podawać z dowolnym dodatkiem, zarówno z chińskim tradycyjnym ryżem, jak i ziemniakami lub dowolnym innym.
myślę, że docenisz ten kulinarny przepis.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy