mięso w sosie słodko-kwaśnym
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Umyj mięso.
Krok 3:
Wysuszyć.
Krok 4:
Pokrój.
Krok 5:
W mące i skrobi
Krok 6:
Dodaj sos sojowy.
Krok 7:
Wymieszaj.
Krok 8:
Polej mięso.
Krok 9:
Marynować.
Krok 10:
Pokrój warzywa.
Krok 11:
Cebula i marchewka...
Krok 12:
... usmażyć.
Krok 13:
Dodaj pieprz...
Krok 14:
... i ananasa.
Krok 15:
Usmaż mięso...
Krok 16:
... obustronnie.
Krok 17:
2. część mięsa.
Krok 18:
Keczup, ocet i cukier.
Krok 19:
Dodaj do mięsa.
Krok 20:
Dodaj sos sojowy.
Krok 21:
Wymieszaj.
Krok 22:
Dusić 10 min.
Krok 23:
Podaj
Krok 24:
Pyszne!
Krok 25:
Miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g