leniwe gołąbki w piecu wieprzowym z pomidorem i kwaśną śmietaną

bardzo soczyste i niezwykle smaczne gołąbki są w mocy każdej gospodyni domowej! Uwielbiam gołąbki, ale innym razem, szczerze mówiąc, po prostu nie chcę lub nie ma czasu na zabawę z nimi. Dlatego jest jeden przepis, który nazywa się "leniwe gołąbki w piekarniku". Jest wiele sposobów na jego przygotowanie, ale napiszę, jak je robię.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 6 g
tłuszcze 37 % 11 g
węglowodany 43 % 13 g
173 kcal
IG: 38 / 62 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

gotuję ryż. Kapustę i sól. Kiedy trochę stoi, wyciskam sok. Biorę mięso wieprzowe, można również wołowinę, tylko wtedy wrzucam również smalec, aby mięso mielone było trochę tłuste i przepuszczam je przez maszynę do mięsa. Następnie na dużej patelni podsmażam cebulę, wcześniej pokrojoną w kostkę, na złoty kolor, wrzucam tu marchewkę startą na grubej tarce, mięso mielone, koncentrat pomidorowy, ale bardziej lubię zwykły keczup i śmietanę. Niech wszystko trochę się rozgrzeje. Mieszam Nasze do smażenia z ryżem, kapustą, solą, pieprzem. Teraz musisz włożyć masę do naczynia, w którym chcesz upiec. Wkładam do piekarnika na około czterdzieści minut. Możesz postawić na mniej. Na przykład lubię, gdy kapusta na leniwe gołąbki w piekarniku nie jest bardzo miękka, ale wręcz przeciwnie, nadal jest chrupiąca. Ale wszystko to oczywiście dla amatora.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy