kotlety rybne z dorsza po angielsku
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
rozmrażamy filety z dorsza, myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Następnie drobno posiekaj. Obierz głowy cebuli i drobno posiekaj. Posiekaj pietruszkę i koperek. Możesz posiekać dorsza, cebulę i zioła blenderem. Przygotowane składniki łączymy z cukrem granulowanym, mąką pszenną (2 łyżki stołowe), solą morską i czarnym mielonym pieprzem. Dobrze zagnieść mięso mielone rękami, aby było przewiewne. Wysyłamy mieloną rybę do ostygnięcia w ciągu godziny. Po upływie czasu formujemy małe kotlety i zwijamy je w mące pszennej. Następnie smaż kotlety na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym przez 5 minut z każdej strony. Kotlety rybne z dorsza w języku angielskim są gotowe, podajemy je z tłuczonymi ziemniakami lub gotowanym ryżem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dorsz wędzony na gorąco - 115 kcal/100g
- Dorsz smażony - 111 kcal/100g
- Dorsz pieczony - 90 kcal/100g
- Dorsz wędzony - 94 kcal/100g
- Dorsz gotowany - 78 kcal/100g
- Dorsz z grilla - 172 kcal/100g
- Dorsz świeży - 78 kcal/100g
- Dorsz solony - 98 kcal/100g
- Dorsz duszony - 101 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
