kotlety rybne z dorsza po angielsku

pożywne danie jest szczególnie bogate w składniki odżywcze! Uwielbiam gotować placki rybne według przepisu kulinarnego, który kilka lat temu znalazłem w magazynie o pysznym jedzeniu. Kotlety rybne z dorsza w języku angielskim mogą stać się główną ozdobą każdego świątecznego stołu. Im więcej posiekanych warzyw dodasz do mielonej ryby,tym smaczniejsze będą.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 54 % 13 g
tłuszcze 21 % 5 g
węglowodany 25 % 6 g
110 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
rozmrażamy filety z dorsza, myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Następnie drobno posiekaj. Obierz głowy cebuli i drobno posiekaj. Posiekaj pietruszkę i koperek. Możesz posiekać dorsza, cebulę i zioła blenderem. Przygotowane składniki łączymy z cukrem granulowanym, mąką pszenną (2 łyżki stołowe), solą morską i czarnym mielonym pieprzem. Dobrze zagnieść mięso mielone rękami, aby było przewiewne. Wysyłamy mieloną rybę do ostygnięcia w ciągu godziny. Po upływie czasu formujemy małe kotlety i zwijamy je w mące pszennej. Następnie smaż kotlety na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym przez 5 minut z każdej strony. Kotlety rybne z dorsza w języku angielskim są gotowe, podajemy je z tłuczonymi ziemniakami lub gotowanym ryżem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dorsz wędzony na gorąco - 115   kcal/100g
  • Dorsz smażony - 111   kcal/100g
  • Dorsz pieczony - 90   kcal/100g
  • Dorsz wędzony - 94   kcal/100g
  • Dorsz gotowany - 78   kcal/100g
  • Dorsz z grilla - 172   kcal/100g
  • Dorsz świeży - 78   kcal/100g
  • Dorsz solony - 98   kcal/100g
  • Dorsz duszony - 101   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy