kotlety kapusta cebula kasza manna

lekkie kotlety z kapusty są alternatywą dla mięsa. Łatwość i zdrowie! Kotlety kalafiorowe wyglądają jak mięso, z wyjątkiem tego, że nie ma w nich ani grama mięsa. Wolisz Dania inne niż mięsne? Wtedy te kotlety są dokładnie dla ciebie, możesz zacząć gotować.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 33 % 10 g
węglowodany 53 % 16 g
158 kcal
IG: 33 / 27 / 40

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

więc do gotowania musisz przede wszystkim posiekać kapustę i dusić ją do miękkości. Następnie przepuść go przez maszynkę do mięsa, dodaj semolinę i umieść na małym ogniu przez 20 minut – gdy zobaczysz, że masa zaczyna pozostawać w tyle za ścianami, możesz ją wyłączyć. Następnie mieszaninę należy schłodzić, dodać sól, jajka i cebulę (wcześniej smażoną na maśle) i dokładnie wymieszać. Następnie oddziel od tego kotlety, panieruj je w bułce tartej i smaż, aż pojawi się złoty kolor. Jeśli podasz kotlety z roztopionym masłem, będzie jeszcze smaczniej.
okazuje się, że jest to bardzo smaczne jedzenie, które jest dość samowystarczalne, chociaż może być również dostarczane z dodatkiem do Twojego gustu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Tłuszcz stołowy - 899   kcal/100g
  • Tłuszcz kulinarny - 897   kcal/100g
  • Tłuszcz cukierniczy - 897   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy