kotlety kapusta cebula kasza manna
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc do gotowania musisz przede wszystkim posiekać kapustę i dusić ją do miękkości. Następnie przepuść go przez maszynkę do mięsa, dodaj semolinę i umieść na małym ogniu przez 20 minut – gdy zobaczysz, że masa zaczyna pozostawać w tyle za ścianami, możesz ją wyłączyć. Następnie mieszaninę należy schłodzić, dodać sól, jajka i cebulę (wcześniej smażoną na maśle) i dokładnie wymieszać. Następnie oddziel od tego kotlety, panieruj je w bułce tartej i smaż, aż pojawi się złoty kolor. Jeśli podasz kotlety z roztopionym masłem, będzie jeszcze smaczniej.
okazuje się, że jest to bardzo smaczne jedzenie, które jest dość samowystarczalne, chociaż może być również dostarczane z dodatkiem do Twojego gustu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Tłuszcz stołowy - 899 kcal/100g
- Tłuszcz kulinarny - 897 kcal/100g
- Tłuszcz cukierniczy - 897 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g