bujne mielone kotlety wieprzowe z twarogiem

szalenie pyszne kotlety dla najbardziej ukochanych! Apetyczne i bardzo proste! Sąsiad w domu na kempingu, w którym kiedyś odpoczywałem, powiedział mi ten przepis. To jedzenie jest bardzo proste w przygotowaniu, nawet przy minimalnym Przyborze kuchennym, więc robiło je prawie codziennie, ponieważ w kompozycji nie ma żadnych złożonych składników. Kiedy próbowałem kotletów, byłem po prostu zdumiony ich niezwykłym smakiem i poprosiłem o podzielenie się przepisem kulinarnym, a teraz kotlety wieprzowe z mielonego twarogu nie są rzadkością na moim stole. Chociaż zdarza się, że pozostaje na obiad, rzadko, ale zdarza się.
LET@Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 16 g
tłuszcze 52 % 17 g
węglowodany 0 % 0 g
276 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie żywności.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przede wszystkim gotuję mielony twaróg. Aby to zrobić, przewijam mięso wieprzowe z niskotłuszczowym twarogiem przez maszynę do mięsa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Z mięsa mielonego formuję małe okrągłe kotlety. Następnie mieszam jajko z piętnastoma gramami masła i zwijam kotlety w tej masie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smażyć na pozostałym maśle do miękkości. 

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podawaj na gorąco z dowolnym dodatkiem.

nie trzeba dodawać, że kotlety wieprzowe z mielonego twarogu są niesamowitym jedzeniem, najdelikatniejszym i dosłownie rozpływającym się w ustach. Nie zawsze mogę czekać na podanie i chwytam je prosto z naczynia i jem z odrobiną marynowanych pomidorów, a obiad okazuje się trochę kampowy, ale nie mniej smaczny i, co najważniejsze, nie muszę myć dodatkowych naczyń, a ja nie jestem wielkim fanem mycia brudnych talerzy. Wieprzowina dla tych wspaniałych kotletów staram się wybierać delikatne, młode, bez nadmiaru tłuszczu, filmów i żył. W końcu jest to przepis kulinarny, który nie toleruje grubych produktów. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Polędwica wieprzowa - 264   kcal/100g

Podobne przepisy