Quesadilla z mięsem

niezwykle smaczna przekąska pochodzenia meksykańskiego! Kulinarny przepis na to danie znalazłem w kuchni meksykańskiej. Quesadilla z mięsem to niezwykle apetyczny posiłek śniadaniowy. W moim przepisie składniki są przeznaczone na 3 quesadillas, więc jeśli nie jesz tyle na raz, zmniejsz proporcje.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 11 g
tłuszcze 21 % 10 g
węglowodany 56 % 27 g
221 kcal
IG: 26 / 0 / 74

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podsmaż mięso mielone z cebulą,

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj fasolę, kukurydzę, chili.Tomim 3min.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie puree, kolendra, Zira, sól.Czekamy, aż płyn trochę się zagotuje.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na innej patelni kładziemy tortillę, posypujemy serem,

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj nadzienie, posyp serem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przykryj 2 tortillą.Smażyć z obu stron.

  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
za pomocą blendera robimy mięso mielone z chudej wołowiny i główki cebuli. Następnie smaż mięso mielone na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym, aż mięso zmieni kolor. Drobno posiekaj papryczki chili i dopraw je mielonym mięsem. Następnie dodaj fasolę do własnego soku (możesz wziąć gotowaną fasolę) i mrożoną kukurydzę do mięsa mielonego, wymieszaj i gotuj przez 3 minuty. Następnie dodaj przecier pomidorowy, kolendrę, zirę, sól morską, mieszając, gotuj przez kolejne 5 minut, aż płyn lekko się zagotuje. Na osobnej patelni wysmarowanej olejem roślinnym kładziemy tortillę, posypujemy startym parmezanem i równomiernie rozprowadzamy nadzienie mięsne, ponownie posypujemy startym serem i przykrywamy drugą tortillą. Smażyć quesadillę z obu stron. Quesadilla z mięsem jest gotowa, kroimy ją jak ciasto na segmenty i jemy, gdy jest gorąca. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Kukurydza polna surowa suszona - 348   kcal/100g
  • Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96   kcal/100g
  • Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83   kcal/100g
  • Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Kukurydza - 119   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kolendra Zielona - 25   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Tortilla - 286   kcal/100g

Podobne przepisy