Quesadilla z mięsem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krok 2:
Podsmaż mięso mielone z cebulą,
Krok 3:
Dodaj fasolę, kukurydzę, chili.Tomim 3min.
Krok 4:
Następnie puree, kolendra, Zira, sól.Czekamy, aż płyn trochę się zagotuje.
Krok 5:
Na innej patelni kładziemy tortillę, posypujemy serem,
Krok 6:
Dodaj nadzienie, posyp serem.
Krok 7:
Przykryj 2 tortillą.Smażyć z obu stron.
Krok 8:
Krok 9:
za pomocą blendera robimy mięso mielone z chudej wołowiny i główki cebuli. Następnie smaż mięso mielone na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym, aż mięso zmieni kolor. Drobno posiekaj papryczki chili i dopraw je mielonym mięsem. Następnie dodaj fasolę do własnego soku (możesz wziąć gotowaną fasolę) i mrożoną kukurydzę do mięsa mielonego, wymieszaj i gotuj przez 3 minuty. Następnie dodaj przecier pomidorowy, kolendrę, zirę, sól morską, mieszając, gotuj przez kolejne 5 minut, aż płyn lekko się zagotuje. Na osobnej patelni wysmarowanej olejem roślinnym kładziemy tortillę, posypujemy startym parmezanem i równomiernie rozprowadzamy nadzienie mięsne, ponownie posypujemy startym serem i przykrywamy drugą tortillą. Smażyć quesadillę z obu stron. Quesadilla z mięsem jest gotowa, kroimy ją jak ciasto na segmenty i jemy, gdy jest gorąca. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Tortilla - 286 kcal/100g