kebab wołowy

arcydzieło tureckiej kuchni narodowej! Spróbuj! Prawdziwie męski przepis kulinarny na doskonałe danie kuchni tureckiej - kebab wołowy, który należy przygotować w naturze i na pewno w męskim towarzystwie (wystarczy spojrzeć na ilość mięsa). Takie jedzenie jest najbardziej odpowiednim prezentem dla mężczyzny, który idzie na ryby. To prawda, że do tego będzie musiał zabrać ze sobą kocioł.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 63 % 15 g
tłuszcze 21 % 5 g
węglowodany 17 % 4 g
118 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 50 min

pokrój wołowinę na duże kawałki. Pokrój cebulę w bardzo grube pierścienie, posiekaj koperek, kolendrę i pietruszkę. Wymieszaj cebulę z ziołami. Wlej olej roślinny do kotła i rozłóż tam warstwę mięsa. Sól do smaku i posyp czarnym pieprzem. Na wierzchu kładziemy warstwę zieleni i cebuli. Na nim-znowu warstwa mięsa, która jest również solą i pieprzem. Kontynuujemy to, aż mięso się skończy. Pod ostatnią warstwą mięsa kładziemy talerz ostrej papryki, obranej z nasion i pokrojonej wzdłuż. Zasypiamy zirę i suszoną paprykę. I kładziemy ostatnią warstwę zieleni i cebuli. Przykryj pokrywką i podpal przez dwie, dwie i pół godziny. Nawiasem mówiąc, w tym czasie możesz mieć czas na upieczenie ziemniaków na węglu drzewnym, co będzie doskonałym dodatkiem do kebaba.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina jest tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Kolendra Zielona - 25   kcal/100g

Podobne przepisy