skład / składniki
metoda gotowania
pokrój wołowinę na duże kawałki. Pokrój cebulę w bardzo grube pierścienie, posiekaj koperek, kolendrę i pietruszkę. Wymieszaj cebulę z ziołami. Wlej olej roślinny do kotła i rozłóż tam warstwę mięsa. Sól do smaku i posyp czarnym pieprzem. Na wierzchu kładziemy warstwę zieleni i cebuli. Na nim-znowu warstwa mięsa, która jest również solą i pieprzem. Kontynuujemy to, aż mięso się skończy. Pod ostatnią warstwą mięsa kładziemy talerz ostrej papryki, obranej z nasion i pokrojonej wzdłuż. Zasypiamy zirę i suszoną paprykę. I kładziemy ostatnią warstwę zieleni i cebuli. Przykryj pokrywką i podpal przez dwie, dwie i pół godziny. Nawiasem mówiąc, w tym czasie możesz mieć czas na upieczenie ziemniaków na węglu drzewnym, co będzie doskonałym dodatkiem do kebaba.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina jest tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g