pierogi z kurczaka z cebulą

Prosty przepis na niesamowite danie, które smakuje lepiej niż kotlety. Wspaniałym produktem jest filet z kurczaka. Jedzenie białego mięsa z kurczaka, w przeciwieństwie do Czerwonego, jest bardzo przydatne i jest zalecane przez dietetyków i lekarzy. Z obfitości przepisów na temat" kurczaka " Oczy się rozpraszają. Zróbmy pierogi z kurczaka na obiad. Ten przepis dostał mnie od mojej babci, nauczyła go gotować.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 13 g
tłuszcze 32 % 11 g
węglowodany 29 % 10 g
188 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

przekręć filet z kurczaka przez maszynkę do mięsa. Usuń cebulki z łuski i drobno posiekaj. Różową pachnącą szynkę pokrój bardzo drobno, wymieszaj ze smażoną cebulą, pełnym mlekiem i mąką. Dodaj mielonego kurczaka do produktów, posyp ziele angielskie i sól do smaku. Wszystko wymieszaj i gotuj na patelni przez 25 minut na małym ogniu. Wyłącz ogień i ostudź. Z masy formujemy pierogi z kurczaka. W osobnej misce ubij jajka, zanurz pierogi w mieszance jajecznej, zwiń mąkę lub bułkę tartą i smaż na rozgrzanym oleju roślinnym na złoty kolor.
do dekoracji można podać kruchy ryż, gotowane ziemniaki lub makaron. Duża ilość zieleni podkreśli smak smażonych pierogów.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal / 100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy