kotlety wieprzowo-wołowe z boczkiem i brązowym chlebem

mieszane kotlety mielone są bardziej soczyste i satysfakcjonujące, smak jest bogaty! Uwielbiam kotlety i gotować i jeść. Jeśli przeczytałeś składniki, prawdopodobnie byłeś zaskoczony, że wrzucam tutaj ziemniaki i kapustę. Pierwszy pomaga farszowi trzymać się razem, a kapusta nadaje miękkość i lekkość. Zacznijmy od początku.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 11 g
tłuszcze 44 % 17 g
węglowodany 28 % 11 g
238 kcal
IG: 36 / 18 / 45

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.

biorę wieprzowinę i wołowinę na pół, dodaję trochę smalcu, aby kotlety nie były zbyt chude. Wszystko przepuszczam przez maszynkę do mięsa, a także cebulę,ziemniaki,pietruszkę, czosnek i kapustę. W razie potrzeby warzywa można zetrzeć na drobnej tarce, ale wszystko, ponieważ pisałem o wiele szybciej.Następnie moczyć czarny chleb żytni w mleku lub wodzie, wycisnąć. Nie zapomnij o jajku, soli i pieprzu. W razie potrzeby możesz włożyć łyżkę majonezu. Wszystko to dobrze przeszkadzasz, w przeciwnym razie będą się pełzać na patelni. Robimy kulki i robimy je cienkimi dłońmi. Następnie posyp bułką tartą po obu stronach i możesz smażyć na oleju słonecznikowym. Takie kotlety nie są duszone. Jeśli boisz się, że w środku są surowe, włóż na chwilę kuchenkę mikrofalową.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina wołowina - 236   kcal/100g

Podobne przepisy